Pensioenakkoord, wat nu?

Pensioenakkoord, wat nu? Na jarenlang gesteggel in de polder was het enkele weken geleden dan eindelijk zover: regering, werkgevers en werknemers (vakbonden) zijn tot een principeakkoord gekomen over de toekomst van ons pensioenstelsel. Waar het in de volksmond al gauw ging over het ‘AOW-akkoord’, betreft het akkoord wel degelijk een set uitgebreidere plannen die de […]

Pensioen ook belangrijk voor jongere werknemer

Pensioen ook belangrijk voor jongere werknemer? Hierbij enkele redenen waarom FinniZ ook voor jongeren of beter gezegd bedrijven met veel jongeren in dienst interessant is.

Gezonde en fitte werknemers tot 68 jaar

Gezonde en fitte werknemers tot 68 jaar De pensioenleeftijd schuift telkens weer op en momenteel gaan we al naar de 68 jaar. Voor veel werknemers is dat best een opgave. Zij zijn tenslotte ooit gaan werken met de gedachte dat ze op 65 jarige leeftijd of zelfs eerder met pensioen konden gaan. Daar komt bij […]

Financieel Inzicht, hebben we dat niet allemaal?

Financieel Inzicht werknemer De meeste Nederlanders zijn van mening dat ze voldoende financiële kennis en inzicht hebben en dat ze prima in staat zijn zelf hun geldzaken te regelen. Maar is dat wel zo?

“Financieel Fit”, de derde pijler van duurzame inzetbaarheid.

“Financieel Fit”, de derde pijler van duurzame inzetbaarheid. “Je ziet steeds vaker artikelen over duurzame inzetbaarheid van werknemers. De insteek is meestal gericht op “fysieke fitheid” en “geestelijke fitheid” en het belang ervan voor zowel de werknemer als de werkgever.  Maar is dit terecht?